Tensorflow cursus afgerond

Tensorflow cursus afgerond

Voor het bouwen van complexe machine learning modellen heb je goede software bibliotheken nodig. Tensorflow is een populaire optie.

Ik heb nog wel eens de neiging om code vanaf scratch op te bouwen. Immers, het is een leuke uitdaging om nieuwe code te schrijven. Daarnaast kost het vaak veel tijd om de code van een ander te leren gebruiken. Bij complexe software loont het om toch tijd te investeren in het leren begrijpen en toepassen van bestaande software bibliotheken.

Afgelopen dagen heb ik tijd ge├»nvesteerd in het beter begrijpen van Tensorflow via een Udemy cursus. Tensorflow is een software bibliotheek waarmee je o.a. deep learning neural networks kan implementeren. Het voordeel van Tensorflow is dat veel functionaliteiten kant en klaar aanwezig zijn. Daarnaast kan je een model dat je met Tensorflow gemaakt hebt makkelijk optimaliseren voor verschillende hardware platformen, zoals CPU’s, GPU’s en TPU’s.

De cursus was goed opgebouwd en verliep vlot. De nadruk lag op het toepassen van tensorflow en minder op de theorie achter de neurale netwerken. De hoofdstukken over convolutional neural networks en recurrent neural networks zaten goed in elkaar. Het hoofdstuk over reinforcement learning was minder. Er werd veel tijd gestoken aan het schrijven van code, maar de resultaten en de bespreking hiervan bleven wat achterwege.

Al met al hoop ik dat ik mijn geïnvesteerde tijd snel terug ga verdienen als ik Tensorflow ga toepassen op nieuwe data science problemen.

 

 

Geef een reactie