Slimme landbouw met AI

Slimme landbouw met AI

AI technologie maakt het mogelijk om de opbrengst in landbouw te optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is het Amerikaanse bedrijf Blue River. Dit bedrijf heeft een ‘See & Spray’ technologie ontwikkeld waarmee iedere plant een individuele behandeling krijgt.

Bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om de opbrengst van een oogst te vergroten. Op dit moment wordt een heel veld bespoten met een bestrijdingsmiddel. Het nadeel van overmatig bestrijdingsmiddel gebruikt is dat onkruid resistent kan worden voor het middel. Daarnaast komt veel ongebruikt bestrijdingsmiddel in het milieu terecht en leidt deze verspilling tot kosten.

Slimme camera’s training met AI

Een efficiĆ«ntere aanpak is om heel lokaal bestrijdingsmiddel te spuiten. Handmatig valt dit niet te doen op grote schaal. Blue River heeft een oplossing gevonden door AI toe te passen. Slimme camera’s worden getraind met Deep Learning technieken om onderscheid te kunnen maken tussen verschillende planten. Door deze camera’s te combineren met een aanstuurbare spoei-installatie kan elke plant individueel behandeld worden. Onkruid wordt lokaal bespoten met bestrijdingsmiddel en planten die niet goed groeien krijgen lokaal mest. Hiermee wordt de oogst geoptimaliseerd en worden kosten bespaard.

One Response

  1. […] In de landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt. De algemene strategie is om een stuk land volledig te besproeien met een bestrijdingsmiddel. Dit is niet alleen kostbaar, maar geeft ook een belasting voor het milieu. Een betere aanpak zou zijn om lokaal onkruid te bestrijden. Op deze manier wordt minder bestrijdingsmiddel gebruikt. Een startup uit de VS heeft dit bereikt door AI technologie te gebruiken. Lees meer hierover in dit artikel. […]

Geef een reactie