Masterclass Deep Learning

Leer de laatste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence / Deep Learning in een dag …

Wil je ook een overzicht krijgen van de laatste Artificial Intelligence (AI) ontwikkelingen op het gebied van Deep Learning (DL)? Wil je de mogelijkheden van AI/DL voor je bedrijf of project onderzoeken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Mijn masterclass brengt jou en je team in een dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Deep Learning en de toepassingen.

Overtuigd? Ga naar de masterclass mogelijkheden!

Mijn team en ik zijn geen Artificial Intelligence experts. Is een masterclass van een dag effectief?

Ja, … Ik heb jaren lang in de high tech industrie gewerkt en complexe technologieën en business plannen uitgelegd in een helder verhaal aan techneuten en managers. Door je te laten zien hoe en waarom verschillende AI/DL technieken over de jaren zijn ontwikkeld, krijg je meer grip op het onderwerp. Na 1 dag ben je natuurlijk geen AI expert, maar je bent wel up-to-speed om er verder mee aan de slag te gaan.

Hier is een sneak preview van de masterclass …

Tijdens de masterclass begin ik met een introductie van de laatste ontwikkelingen en successen op het gebied van AI. Voorbeelden zijn autonoom rijdende auto’s en drones, object herkenning, emotie herkenning, spraakherkenning en het succes van Google’s Deepmind op het gebied van het spel Go. Deze voorbeelden maken allemaal gebruik van Deep Learning.

Tijdens de masterclass worden vier Deep Learning technieken verder uitgediept.

Artificial Neural Networks

In de masterclass worden de fundamenten van Artificial Neural Networks (ANN’s) uitgelegd. Via een interactieve presentatie zie je hoe ANN’s kunnen leren van data, maar ook waar het mis gaat. Omdat leren een belangrijk aspect is van Deep Learning, wordt met diverse animaties de werking van verschillende leerregels uitgelegd, zoals Stochastic Gradient Descent (with momentum), AdaGrad en Adam.

OK, ik boek een masterclass!

Convolutional Neural Networks

Op dit moment zijn Convolutional Neural Networks (CNN’s) het ‘low hanging fruit’ van AI. Een CNN is een aangepaste ANN die efficient met beeld data kan omgaan. De laatste jaren zijn zeer veel verschillende technieken ontwikkeld, zoals AlexNet, ResNet, InceptionNet en UNet. Inmiddels presteren deze modellen vaak beter dan mensen, of door expert geprogrammeerde modellen. Naast het herkennen van gezichten en objecten in foto’s worden CNN’s ook gebruikt voor het analyseren van medische en industriële beelden. 

Tijdens de masterclass zie je hoe je een CNN kunt ontwerpen en trainen. Het zal je direct duidelijk worden dat zonder speciale ‘hardware accelerators’ zoals GPU’s het praktisch niet mogelijk is om CNN’s te trainen.

OK, ik boek een masterclass!

Recurrent Neural Networks

Een andere variatie van ANN’s zijn Recurrent Neural Networks (RNN’s). Dit zijn ANN’s waarbij de output weer wordt teruggevoerd naar eerdere lagen van het netwerk. Hierdoor krijgt het netwerk een geheugen functie waardoor het in staat is om bijvoorbeeld tijdseries data te verwerken. RNN’s worden daarom veel toegepast op spraak, financiële, tekst en sensor data.

Zie tijdens een demo hoe een RNN uit sensor data van mobiele telefoons leert of een gebruiker aan het lopen, zitten, staan of traplopen is.

OK, ik boek een masterclass!

Deep Reinforcement Learning

Hoe kan een computer leren de beste Go speler van de wereld te verslaan? Hoe kan een drone zelf leren te vliegen door gangen van een gebouw? De techniek hier achter heet Reinforcement Learning (RL). Als RL wordt gecombineerd met ANN’s, CNN’s of RNN’s dan praten we vaak over Deep RL. Deep RL kan je gebruiken om optimalisatie problemen op te lossen, zoals het optimaliseren van energieverbruik of de opbrengst van een productieproces.

Tijdens de masterclass zie je hoe je met Deep RL een AI kunt maken die Atari games leert spelen.

OK, ik boek een masterclass!

Denk je dat een hele dag een masterclass volgen saai is? Wees gerust, je gaat zelf aan de slag!

Tijdens de masterclass ga je zelf aan de slag met elk van de vier DL technieken. Je krijg een introductie van veel gebruikte AI software, zoals Jupyter notebooks, python, TensorFlow en Keras. Daarna ga je zelf Deep Learning modellen trainen.

Masterclass mogelijkheden

1-Day Masterclass

Regelmatig worden masterclasses gepland met maximaal 10 deelnemers. Hierdoor is er voldoende tijd voor discussie en persoonlijke aandacht tijdens het uitvoeren van de verschillende opdrachten.

1-Day On-Site Masterclass

Een heel team op pad sturen kost veel tijd en geld. Daarom bied ik de mogelijkheid van een on-site masterclass bij jouw bedrijf.

2-Day On-Site Masterclass + Ideation

Wil je direct weten hoe je AI concreet binnen jouw bedrijf kunt inzetten? Boek dan de 2-Day On-Site Masterclass and Ideation. De eerste dag is gelijk aan de 1-Day On-Site Masterclass. De tweede dag faciliteer ik een ideation sessie. Tijdens een brainstorm gaan we jouw probleem concreet maken en  op zoek naar ideeën en oplossingen.

Als je interesse hebt in een van deze mogelijkheden en een overzicht wil ontvangen van actuele datums en prijzen, neem dan contact op via het contact formulier.

Wie geeft de masterclass?

Hallo! Mijn naam is Albert van Breemen. In 1991 ben ik begonnen met mijn studie elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Direct in de eerste jaren van mijn studie ben ik aan de slag gegaan met Artificial Intelligence en de toepassing ervan. Ik heb gewerkt met veel techniek zoals Tree Search, Fuzzy Logic, Genetic Algorithms, Expert Systems, Neural Networks, Computer Vision, Speech Recognition, en meer.

Na het afronden van mijn PhD in 2001 op het gebied van intelligente software agents voor regelsystemen ben ik bij Philips Research gaan werken. Hier heb ik gewerkt aan het Ambient Intelligence programma en o.a. de iCat robot ontwikkeld en verkocht. Vanaf 2008 ben ik bij ASML gaan werken als senior new business development manager. 

In 2018 heb ik besloten om mijn eigen technologie en business consultancy onderneming te starten op gebied van Artificial Intelligence. Samen met een team van enthousiaste consultants help ik klanten meer inzicht in hun problemen te krijgen en wat de mogelijkheden zijn van AI om deze op te lossen.